Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ortopédia szakorvosok képes leírás - Ortopédia.tlap.hu
részletek »

Ortopédia szakorvosok - Ortopédia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ortopedia.tlap.hu » Ortopédia szakorvosok
Keresés
Találatok száma - 7 db
Dr. Bűcs Gábor ortopéd-traumatológus

Dr. Bűcs Gábor ortopéd-traumatológus

Csípőfájdalom vagy térdfájdalom gyötri már jó ideje? Előfordul, hogy estére elmúlik, de olyan is van, hogy folyton sajog? Az ízületi fájdalmat több tényező kiválthatja és megszüntetésük sokszor csak orvosi segítséggel lehetséges. Dr. Bűcs Gábor szakterülete csípőprotézis- és térdprotézis-beültetések ortopéd-traumatológiája. Hatékony és Magyarországon egyedálló műtéti eljárást végez pácienseinél, mely minimális invazív beavatkozással jár és a műtét után jelentősen csökken a felépülési idő egy szokványos csípőprotézis beültetéshez képest. Szabaduljon meg a fájdalomtól, és jelentkezzen kivizsgálásra!

dr. Hagymási Miklós

dr. Hagymási Miklós

dr. Hagymási Miklós ortopéd szakorvos honlapja. Minden, amit az ortopédiai betegségekről, megelőzésükről, kezelésükről tudni lehet és érdemes. Bízom benne, hogy honlapomon megtalálja mindazt az információt, melyet keresve eljutott hozzám. Weboldalam tartalmazza a leggyakoribb ortopédiai betegségek és kezelések részletes leírását. Amennyiben további kérdések merülnek fel Önben, kérem, forduljon hozzám bizalommal. A derékfájás az egyik leggyakoribb megbetegedés, a lakosság közel 80 %-át érinti. Számos tényező válthatja ki, a lumbágó olyan tüneti diagnózis, melynél a kiváltó okot nem ismerjük és a fájdalom helyi jelleg. A lumboischialgia derékfájás mellett, vagy anélkül fellép, alsó végtagba sugárzó idegi jellegű fájdalom. -kialakulása -tünetei -kezelése -me gelőzése

Dr. Sződy Róbert - Ortopéd szakorvos

Dr. Sződy Róbert - Ortopéd szakorvos

13 éve végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd az Országos Baleseti Intézetben kezdtem sebészi pályafutásomat. Ma is ennek az Intézetnek (illetve jogutódjának) vagyok munkatársa. A Traumatológus szakvizsga megszerzését követően Bécsben valamint Freiburgban voltam ösztöndíjas. Ortopédiai klinikai tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján végeztem, majd 2005-ben ortopéd szakorvosi vizsgát tettem.

Gerinc Ambulancia

Gerinc Ambulancia

Gerinc bántalmak, hátfájás, lábfájás, ortopédia. Gerinc ambulanciánk a tisztázatlan eredetű, viszonylag gyorsan (akutan) megjelenő gerincfájdalmak kivizsgálására és kezelésére szakosodott. Készséggel vállaljuk azonban minden olyan betegünk ellátását is, aki hosszabb ideje fennálló panaszainak tisztázását, kezelését szeretné ránk bízni. A komplex ellátás keretében nem csak a diagnosztikát és a konzervatív kezeléseket tekintjük feladatunknak. Az ország vezető idegsebészeti, ill. gerincsebészeti intézeteivel állunk szoros kapcsolatban. Amennyiben a hozzánk forduló betegek állapota indokolja, színvonalas sebészi profilú osztályokon tudunk kezelést biztosítani, állami, ill. igény szerint magán ellátás keretében. A Gerinc Ambulancia minden hónapban egy a gerinc problémákkal, ortopédia illetve hátfájás, derékfájás, csípőfájás, térdfájás, bokafájás, nyakfájás, vállfájás és lábfájás és általában mozgásszervi problémákkal foglalkozó témákból egyet kiemel és részletesebben körüljár.

Ifj. prof. Dr. Szabó István

Ifj. prof. Dr. Szabó István

A tartó-és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenségeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. 2003 óta van magánrendelésem Pécsett. Sokáig a Citrom u.10. alatt, jelenleg a HTS Egészségcentrumban rendelek, ahol az általános ortopédiai betegellátás mellett, vállsebészeti, illetve csípő-, és térdprotetikai tevékenységet végzek. Fő tevékenységi területek: Váll nyitott és artroszkópos műtétei, vállrehabilitáció,vállprotetika (anatómiai, töréses és inverz protézis), csípőprotézis (cement nélküli, cementezett) és térdprotézis, térd rekonstruktív sebészet, keresztszalag pótlás, arthroscopia.

Mozgásdoktor Egészségcentrum

Mozgásdoktor Egészségcentrum

Az ortopédia az orvostudomány olyan ága, amely a mozgásszervek megbetegedéseivel foglalkozik. Ezek a betegségek lehetnek veleszületettek, traumás és kopásos a korral járó (degeneratív) vagy gyulladásos eredetűek, illetve daganatos elváltozások. A mozgásszervek a csont-izom-szalag-ízületi rendszerből állnak. A központja a gerinc, amelynek a nyaki szakaszához a koponya, a háti szakaszához a bordák segítségével a lapocka és a felső végtagok csatlakoznak. Ez után következik az ágyéki szakasz, majd a keresztcsonti rész, amelyhez a medence-csontok segítségével az alsó végtagok csatlakoznak. Az ízületi felszínek un. üvegporccal borítottak és ez biztosítja a súrlódás mentes mozgást, amit az izomzat az idegrendszer segítségével végez.

Prof. Dr. Szendrői Milkós

Prof. Dr. Szendrői Milkós

Egyetemi tanár, igazgató Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Ortopédiai Klinika 1952. november 22-én születtem Budapesten. Nős vagyok, négy gyermekem és két unokám van. Orvosi tanulmányaimat 1977-ben fejeztem be a budapesti SOTE-n. Kórbonctanból és kórszövettanból, majd ortopédiából szakvizsgáztam. 1977-ben az I. Patológiai Intézetben kezdtem pályafutásomat, melyet 1983-tól az Ortopédiai Klinikán folytattam, 1995-től a Klinika igazgatójaként. 2005-ben jelent meg 'Ortopédia' című önálló szakkönyvem, mely nemcsak az orvostanhallgatók számára íródott, hanem a szakvizsgára készülő fiatal kollégák felkészülését is segíti, ezt követte a 'Csont-ízületi daganatok és daganatszerű elváltozások' című könyvem 2007-ben. Több mint 100 közleményem jelent meg, ebből 43 külföldi újságban, 13 különböző könyvbe írtam fejezeteket.

Tuti menü