Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ortopédia - egyáb betegségek képes leírás - Ortopédia.tlap.hu
részletek »

Ortopédia - egyáb betegségek - Ortopédia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ortopedia.tlap.hu » Ortopédia - egyáb betegségek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Csípőízületi betegségek

Csípőízületi betegségek

Csípőkopás a felnőtt népesség 3-5 százalékánál jelentkezik. A csípőízület a combcsont fejének és a medencecsont mély vápájának ízesülése, gömbízület, mely igen stabil, hiszen testünk teljes súlyát kell a csípőízületen keresztül a lábaink felé továbbítania. Funkcióját tekintve minden irányú mozgást - hajlítás, feszítés, közelítés, távolítás, ki- és befelé történő rotáció - lehetővé tesz. A csípőízületet erős tok veszi körül, melyet szalagok erősítenek, a szervezet legnagyobb izmai közé tartozó izmok működtetnek.

Izombetegségek

Izombetegségek

Az egész testünket izmok sokasága építi föl. Ezek teszik lehetővé, hogy különböző mozgásokra legyünk képesek. Ezek működését többféle kisebb- nagyobb rendellenesség akadályozhatja. Az izmok összehúzódásra képes szövetből épülnek föl, és nélkülönözhetetlenek a mozgáshoz és különböző testhelyzetek fenntartásához. Az izmok igen aktívak és rendkívül jó a vérellátásuk, ezért az izombetegségek, - mint például az izomsorvadás - szerencsére ritkák. Ennél gyakoribbak azonban az izom rendellenességek, olyan mint a görcs, izomhúzódás, izomszakadás. Ide sorolható még a reumás és más gyulladásos megbetegedések.

Láb és boltozati rendellenességek

Láb és boltozati rendellenességek

Rossz szokásunk, hogy panaszainkkal csak akkor fordulunk orvoshoz, mikor már nagy a baj. A láb betegségek gyakran hosszú évek alatt alakulnak ki, de a kezdetben még csak kellemetlen tünetek, végül munka- és mozgásképtelenné is tehetnek bennünket. Miért várjunk addig, míg csak a műtét marad, ha egy talpbetét is segíthetett volna? Az alábbi ísmertető megtudhatjuk miért alakulnak ki, hogyan ismerhetőek fel, miként kezelhetőek?

Mentaközpont

Mentaközpont

A túlzott alkoholfogyasztás közismerten súlyos károsodásokat okoz szervezetünkben. A Konzílium 2.0 e havi jelentkezésében, ezekről a hatásokról, következményeikről szeretnénk bővebben írni. Természetesen a Menta blogja a mozgásszervi elváltozásokra helyezi a fő hangsúlyt. Rögtön az elején két csoportra is bontanám a kérdéskört. Az egyik az akut etiles intoxicatio ( értsd ezalatt: alapos részegség), a másik a huzamosabb időn keresztül tartó, rendszeres, jelentős mennyiségű alkoholos ital fogyasztása ( krónikus alkoholizmus).

Ortopéd betegségek

Ortopéd betegségek

Az ortopédia szakterületén a csont-porc-inak-izmok, egységesen, a mozgásszervi egységek - törzs, gerinc, végtagok működésének korlátozottsága, mely hirtelen vagy fokozatosan alakul ki, az életminőséget súlyosan befolyásoló állapottá vállhat. Az életminőség romlását azért kell hangsúlyozni, mert a mozgássérült állapot nem közvetlenül az életet kockáztató elváltozás, de az élet jóval több, mint csupán túlélés. Az emberek az egészségi állapotuk javulását egyfelől az élettartamuk növekedésében látják, másfelől az életminőségük alakulása alapján ítélik meg, mint pl. a fájdalom csökken, lépcsőn-járás könnyebb, javul a munkaképesség, javul a járóképesség, sportolás, és az egészséges életmód megvalósítása. Az ortopéd-sebésznek éppen ezért igen fontos feladata, hogy a betege életminőség-javulását mindig figyelemmel kísérje, mert a munkánk során a mozgássérültek egészségi állapotának javítására vagyunk hivatottak.

Váll- kar-kéz fájdalom

Váll- kar-kéz fájdalom

A váll-, nyak-, és kar-fájdalom hátterében számos elváltozás vagy betegség szerepelhet. A váll- és karfájdalom hátterében kezdetben csak funkcionális zavarok állhatnak. Már az alvással kezdődhetnek a gondok. E tekintetben legalábbis - az ember hibás konstrukció. Hason fekve nem kapunk levegőt, háton fekve horkolunk, oldalfekvésben pedig, a nyak bebicsaklik. Mivel alvás közben izmaink ellazulnak, a csigolyákat szinte alig tartja valami, és a helytelen tartás következtében rossz helyzetben rögzülnek órákra. A következmény: fájdalmas nyakmerevség, a fájdalom lesugározhat a karokba is, és csak lassanként, a nap folyamán enyhül.

Van gyógyír

Van gyógyír

Az ortopédiai betegségek többféleképpen csoportosíthatóak: vannak öröklött, illetve az életünk folyamán szerzett, vannak ízületre, illetve a csontra lokalizálódó, illetve helyi (egy ízületben megjelenő) és szisztémás (akár az egész mozgásrendszert érintő) betegségek is. A Kék Lagúna Egészségközpont kiváló szakembergárdája minden esetben képes a megfelelő, a páciens számára is megnyugtató válasz megtalálására.

Tuti menü