Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kisállat ortopédia képes leírás - Ortopédia.tlap.hu
részletek »

Kisállat ortopédia - Ortopédia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ortopedia.tlap.hu » Kisállat ortopédia
Keresés
Találatok száma - 5 db
ÁllatDoki - Ortopédia, neurológia

ÁllatDoki - Ortopédia, neurológia

Csípő ízületi dysplasia: Örökletes fejlődési rendellenesség, melynek során a csontos váz és az izomzat fejődése közötti összhang felborul, ennek következtében ízületi lazaság, instabilitás alakul ki, amely a combcsontfej subluxátiójához vezet. Tüneteket közepes és nagytestű kutyáknál okoz. Az első tünetek 4-5 hónapos kortól megjelenhetnek. Fontos a betegség minél korábbi megállapítása és gyógykezelése, még e degeneratív elváltozások kialakulása előtt.

Diszplázia szűrés

Diszplázia szűrés

Csípőizületi diszplázia (HD) Szűrése: altatásban készített röntgenfelvétel alapján lehetséges, amelyet helyben elkészítünk, és előzetesen minősítjük. Hivatalos minősítésre a tenyésztő által kért szervezethez küldjük tovább a felvételt. Könyökizületi diszplázia (ED) Szűrése: altatásban mindkét könyökről 2-2 röntgenfelvételt készítünk, amelyeket helyben elkészítünk, és előzetesen minősítünk. Hivatalos minősítésre a tenyésztő által kért szervezethez küldjük tovább a felvételt. Egyre több tenyésztői szervezet kéri ezt a vizsgálatot is, a jó minősítés nagyban növeli a kutya tenyész-értékét!

Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület

Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület

Kedves Internetes Olvasónk! Ön most a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület /MKOE/ honlapját látogatta meg. Egyesületünk 2000-ben alakult tizenhét, az állatok mozgató szervrendszerének betegségeivel foglalkozó állatorvos részvételével. Az egyesület céljai közt szerepel többek közt: a kisállat ortopédia, mint önálló tudományág elismertetése adat- és információgyűjtés az egyes örökletes jelleget mutató ortopédiai bántalmak hazai előfordulásáról szűrővizsgálati protokollok kialakítása, és a tenyésztői szervezetekkel történt egyeztetések után, azok bevezetése az érintett fajtáknál széleskörű tájékoztató tevékenység folytatása az állatorvosok, tenyésztők és állattartók körében A fenti tájékoztató munka hatékony eszköze lehet honlapunk is.

Öreghegy Állategészségügyi Centrum

Öreghegy Állategészségügyi Centrum

Az Öreghegyi Állategészségügyi Centrum jelenleg 3 profillal működik. Állatorvosi szakrendelő, Állateledel kis- és nagykereskedelem, állatgyógyszertár. Állatorvosi szakrendelő: Éjjel-nappal működő folyamatos fejlesztés alatt álló kisállat klinikát foglal magában. Bevallom, ez mindig is a szívem csücske lesz, hiszen 3 éves korom óta állatorvos akarok lenni, ami azért nem semmi... Állateledel kis- és nagykereskedelem: Kizárólag kiváló minőségű kutya- és macskaeledelek forgalmazását jelenti, melyhez kapcsolódó táplálkozási szaktanácsadást működtetünk személyesen, telefonon, és most már interneten keresztül is. Állatgyógyszertár: A legkorszerűbb hagyományos és alternatív gyógyításhoz szükséges készítmények több szintű forgalmazása. Itt is egyre fontosabb az internetes értékesítés.

Prim-A-Vet Kisállat-rendelőintézet

Prim-A-Vet Kisállat-rendelőintézet

A Rendelőintézetünk fő profilja a sebészet. Ezen belül a hasűri, mellűri, lágyszöveti és plasztikai sebészeten túl főképpen a traumatológiai és ortopédiai, valamint a szemészeti műtétek terén szereztünk jártasságot. Ezzel a szakterülettel összefüggően a röntgenológiai vizsgálatokkal kiemelt módon foglakoznak: dr. Zsoldos László, volt egyetemi tanársegéd (Sebészeti és Szemészeti Tanszék), klinikus szakállatorvos, és dr. Bánfi András, volt egyetemi tanársegéd (Sebészeti és Szemészeti Tanszék) kisállatgyógyász szakállatorvos. A neurológiai műtétekkel Zsoldos dr. (gerincbetegségek és elváltozások) 1980 óta foglakozik intenzíven. A leggyakoribb két gerincelváltozás (porckorongsérv, lófarokszindróma) műtéteinek száma ez idő alatt az ezres nagyságrendet érte el. Az ortopédiai betegvizsgálat és műtétek végzése Bánfi dr. fő feladata. 1989 óta foglakozik intenzíven ezen megbetegedések vizsgálatával és műtéti megoldásaival. (kereszteződő szalagszakadás, porcleválások, csontfejlődési rendellenességek, fiatalkori csont-ízületi problémák, stb.) A belgyógyászattal, és az azzal összefüggő műszeres vizsgálatok (ultrahang, EKG) végzésével specialistaként dr. Csendes Péter, volt egyetemi tanársegéd, (Belgyógyászati Tanszék) kisállatgyógyász szakállatorvos, foglalkozik. A kisállatrendelések állandó látogatói a nyulak, görények, hörcsögök, mely speciális szakterület...

Tuti menü