Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ortopédia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Ortopédia képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ortopedia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 94 db
2M Margit-Med

2M Margit-Med

Termékeink, szolgáltatásaink: -TB támogatott gyógyászati segédeszközök vényes kiszolgálása -Végtag ortézisek -törzsfűzők és ortézisek -medenceszorító övek -Mozgást segítő eszközök -botok, mankók, járókeretek -kerekes székek -Higiénés eszközök -szoba WC-k -fürdőkád ülőkék -Kültakaró sérülésekhez -parókák -Terápiás eszközök -TENS ingeráram készülékek -THERA BAND szalagok -gimnasztikai labdák -Antidecubitus segédeszközök -Mellprotézisek -Diagnos ztikus eszközök -vércukor-mérők, tesztcsíkok -vérnyomásmérők -phonendoszkópok -Inzulinbeadás eszközei -Kompressziós harisnyák, pólyák -Enterosztómás segédeszközök -Urogenitalis segédeszközök -Scholl -gyógypapucsok -szandálok -cipők -Petejan, Maci, Salus korrekciós -gyermekszandálok (nyitott, zárt) -gyermekcipők -EÜ. Munkaruhák (férfi, női) -Orvosi eszközök -Solingen bőr-, körömollók -Ivóvíz- és levegőtisztítók -Lázmérők -masszírozó eszközök -gyógypárnák -baba-mama ápolási termékek Termékeinket megvásárolhatja Online Áruházunkban is!

3D-s modellezés az ortopédiában

3D-s modellezés az ortopédiában

A Duisburg-Esseni Egyetem Mechanikai és Robotikai Tanszékének és az ITBB biotechnikai cég kutatói egy mozgáselemző eljárást fejlesztettek ki. A MobileBody nevű rendszer képes kielemezni az ortopédiai betegek mozgását és ezáltal segíteni a szakorvosok munkáját. Az eszköz segítségével jóval pontosabb diagnózisok készíthetők, mivel a 3D-vizualizáció képes megjeleníteni a mozgási folyamatokat. 'Ebben az eljárásban óriási lehetőségek rejlenek.

A csípőficam előfordulása

A csípőficam előfordulása

A csípőficam újszülöttkortól diagnosztizálható betegség. Mivel hazánkban is többlépcsős szűrési rendszer működik (a megszületést követően és a hazaadást követően gyermekgyógyász, 3-6 hetesen, majd 4 hónapos korban ortopédus), egyre kevesebb a későn diagnosztizált esetek száma.

A dongaláb előfordulása

A dongaláb előfordulása

A veleszületett dongaláb gyakorisága 1 ezrelék körül van az élve születettek között. A fiú: lány arány 2:1, az esetek felében kétoldali az elváltozás. Körülbelül 10%-nál bizonyos öröklődést kimutatni: a családon belüli ismétlődés 2-5% között mozog, azonban a halmozódás több, mint tízszeresére is emelheti a kockázatot.

A gerincferdülés (scoliosis) tünetei

A gerincferdülés (scoliosis) tünetei

A scoliosis tünetei a következők: A fej nem a test tengelyében (excentrikusan) helyezkedik el. Az egyik oldali váll vagy csípő magasabban helyezkedik el. Sánta járás. Hátfájdalom. Gyors kimerülés fokozott mellkasi vagy törzsmozgással járó munka során.

A gerincsérv előjelei és kezelése

A gerincsérv előjelei és kezelése

A gerincsérv egyre gyakoribb betegség, oka pedig a felnőtt lakosság folyamatosan növekvő passzivitásában keresendő. Az emberi gerinc - bár a legtöbben természetesnek vesszük létezését, és nem foglalkozunk vele - a teljes élet, a mozgás, a járás, egyszóval az egész test tartóoszlopa. Felépítését tekintve összesen 33-35 csigolya és 23 porckorong alkotja. A porckorongok a csigolyák között helyezkednek el, és egyrészt a stabilitást, másrészt ellenkezőjét, a rugalmasságot biztosítják. A mozgásban segédkeznek még a gerinc teljes hosszán és az egy-egy csigolya között futó szalagok is. A gerincoszlop összességében tartást és gördülékeny mozgást biztosít. A gerincsérv tulajdonképpen nem más, mint a csigolyák közötti porcok kitüremkedése, mely nagy fájdalommal jár, kialakulása pedig több okra is visszavezethető.

A sarok sarkantyúja

A sarok sarkantyúja

A saroktájékon kialakult fájdalmak leggyakrabban a sarok talpi felszínén jelentkeznek. A fájdalomra jellemző, hogy minden lépésnél jelentkező szúrásként élik meg a betegek, emellett gyakran felkeléskor a legerősebb. A fájdalmasság miatt néha a beteg járásképtelenné válik. A probléma egyértelműen civilizációs eredetű.

A teniszkönyök

A teniszkönyök

A teniszkönyök az alkar feszítőizmainak túlerőltetéséből, fokozott igénybevételéből eredő íngyulladás, valamint az izmok tapadási helyén kialakuló csonthártyagyulladás (epicondilitisz). Túlerőltetés nemcsak teniszezés, hanem bármilyen más sport vagy fizikai megerőltetés (például: ásás, emelés, zongorázás, vívás, baseball, dobóatlétáknál) eredményeképp létrejöhet. A hosszú alkarfeszítő izom megrövidülése is szerepet játszik a betegség kialakulásában. Az idült könyökfájdalom mellett a teniszkönyök hosszabb fennállása esetén sérülhet a közelben futó radiális ideg is.

A teniszkönyök újszerű kezelése

A teniszkönyök újszerű kezelése

A műtétet nem igénylő beavatkozás mintegy fél óráig tart, lényege, hogy a beteg saját vérlemezkéit fecskendezik be a fájó könyökbe. A kísérletet 15 betegen végezték el, valamennyi résztvevőnek régóta - átlagosan 15 hónapja - voltak fájdalmai. Valamennyi beteg próbálkozott már fizikoterápiával, de mivel nem jártak sikerrel, a műtétet fontolgatták. Átlagéletkoruk 48 év volt, és a fájdalom mértéke egy 100 pontos skálán a 80 körül mozgott. A fájdalom négy hét után mintegy a felére csökkent. A kezelés utáni két éven belül 93 százalékos volt a javulás. A kísérlet során a betegek egészséges karjából levettek kb. 50 ml vért, amiből kivonták a vérlemezkéket, koncentrálták és visszafecskendezték a beteg könyökbe. A beavatkozás mindössze fél órát vett igénybe. A kar további negyedórás pihentetése után a betegek hazamehettek, azzal a tanáccsal, hogy kíméljék a karjukat még egy napon át.

Hirdetés
Achilles Med Kft.

Achilles Med Kft.

Törökbálinton megnyitottuk az első Gyógyászati Segédeszköz Szaküzletünket széles áruválasztékkal, kellemes környezetben. Üzletünkben megtalálhatók a légúti és keringési betegségek gyógyászati valamint a mozgás, higéni, baba ápolás segédeszközei eszközei. Magas felkészültséggel és segítőkészséggel fogadunk minden kismamát, beteget, hozzátartozót, mozgássérültet, sportolót és egészséges életmódra igényes embert. Örömünkre szolgálna ha hozzá tudnánk járulni az Önök egészségéhez. Szakképzett eladóink segítségével a vásárlók kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb típusú, színű, méretű termékeket. Tanácsot kapnak a felírhatósággal, társadalombiztosítási támogatással kapcsolatosan. TB támogatott termékek orvosi vényes kiszolgálása Üzleteink Törökbálinton és Budaörsön találhatók.

ÁllatDoki - Ortopédia, neurológia

ÁllatDoki - Ortopédia, neurológia

Csípő ízületi dysplasia: Örökletes fejlődési rendellenesség, melynek során a csontos váz és az izomzat fejődése közötti összhang felborul, ennek következtében ízületi lazaság, instabilitás alakul ki, amely a combcsontfej subluxátiójához vezet. Tüneteket közepes és nagytestű kutyáknál okoz. Az első tünetek 4-5 hónapos kortól megjelenhetnek. Fontos a betegség minél korábbi megállapítása és gyógykezelése, még e degeneratív elváltozások kialakulása előtt.

Amit szülőként tehetünk a gerincferdülés ellen

Amit szülőként tehetünk a gerincferdülés ellen

A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nem csak a szív-és érrendszeri és anyagcsere betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességek, a gerincferdülés kialakulása szempontjából is. Ahhoz, hogy az elváltozásokat eredményesen kezelhessük, szükséges a mielőbbi felismerés, ezért szülőként fontos, hogy a megelőzés lehetőségei mellett a tünetekkel is tisztában legyünk.

Az ortopédia hátteréről

Az ortopédia hátteréről

A hosszan tartó fájdalom és a mozgáskorlátozottság hátterében leggyakrabban a csont- és izomrendszer betegségei állnak. Noha e szervrendszer alkotórészeit a mozgás erősíti, gyakorta érik sérülések, illetve károsítja gyulladás vagy kopás. A csontok, izmok és ízületek sérülései rendkívül gyakoriak, súlyosságuk az enyhe izomhúzódásoktól az ízületi szalaghúzódásokon, ízületi ficamokon át egészen a csonttörésekig terjed. Mind az aktív (izom), mind a passzív mozgásszerveknek (ízület, csontrendszer) számos veleszületett és szerzett megbetegedése fordul elő. Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozik. A végtagok csontjainak és izületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

Az Ortopédiai Klinika az I. klinikatelepen

Az Ortopédiai Klinika az I. klinikatelepen

Engedje meg, hogy bemutassam Önnek intézményünket. A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Ortopédiai Klinikája 1960-ban az ország második egyetemi klinikájaként alakult. Így több mint 40 éves hagyománnyal rendelkezünk a mozgásszervi betegek ellátásában. Az orvosi kar gyógyító munkája mellett magas szintű tudományos és kutató tevékenységet is folytat, valamint nemzetközileg akkreditált magyar és angol nyelvű oktató munkát végez. A szakdolgozói gárda a betegelégedettségi felméréseken mindig kiváló eredménnyel szerepel. Büszkék vagyunk arra, hogy klinikánkon a nagyízületi endoprotézis műtétek Kelet-Magyarország egyik legmodernebb műtőjében történnek. Az általunk alkalmazott implantátumok világviszonylatban is elismert gyártóktól származnak, kiváló minőségűek. Regionális centrumként nagy hagyományai vannak klinikánkon a gyermek ortopédiai és gerincsebészeti beavatkozásoknak is.

Betegséglexikon

Betegséglexikon

A hosszan tartó fájdalom és a mozgáskorlátozottság hátterében leggyakrabban a csont- és izomrendszer betegségei állnak. Noha e szervrendszer alkotórészeit a mozgás erősíti, gyakorta érik sérülések, illetve károsítja gyulladás vagy kopás. A csontok, izmok és ízületek sérülései rendkívül gyakoriak, súlyosságuk az enyhe izomhúzódásoktól az ízületi szalaghúzódásokon, ízületi ficamokon át egészen a csonttörésekig terjed. Mind az aktív (izom), mind a passzív mozgásszerveknek (ízület, csontrendszer) számos veleszületett és szerzett megbetegedése fordul elő. Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozik. A végtagok csontjainak és izületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

Budai Egészségközpont - Ortopédia

Budai Egészségközpont - Ortopédia

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág. A végtagok csontjainak és izületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészek elváltozásai tartoznak e szakterülethez. Mi történik egy ortopédiai vizsgálaton? Mozgásszervi anamnézis felvétel, mely tartalmazza a páciens korábbi mozgásszervi betegségeit, műtétjeit, baleseteit (törés, rándulás, ficam) és életvitelével kapcsolatos információkat (sportolás, munkakörülmények): - járásvizsgálat, - tartás vizsgálat, - a mellkas és gerinc alaki, valamint funkcionális vizsgálata, - alsó, felsővégtagi sensorium vizsgálata, - alsó, felsővégtagi motórium vizsgálata, - mélyreflexek, - kóros reflexek, - ízületek alaki és funkcionális vizsgálata, deformitások, - nagyízületek mozgásterjedelmének vizsgálata (vállízület, csípő, térd, boka), - alsóvégtagi tengely és lábdeformitás vizsgálata,- kiegészítő célzott vizsgálatok, anamnézisben szereplő panasz esetleg betegség esetén (leggyakrabban gerinc, térdprobléma tárgykörében).

Budai Mozgásszervi Magánrendelő

Budai Mozgásszervi Magánrendelő

Ortopédia Az ortopédiai szakorvosi vizsgálat várakozás nélkül a Gellért térnél, amely során a panaszok és az előzmények megismerését követően alapos vizsgálattal kutatjuk az okokat, melyek a panaszok kialakulásához vezettek. Az ok felderítése a legfontosabb feladatunk, ezután tudunk hatékony terápiás javaslatot kialakítani. A Budai Mozgásszervi Magánrendelőben a kivizsgálást és a diagnózis felállítása után a legmodernebb terápiás lehetőségeket tudjuk biztosítani. Az ortopédiai szakorvosi vizsgálat során a panaszok és az előzmények megismerését követően alapos vizsgálattal kutatjuk az okokat, melyek a panaszok kialakulásához vezettek.

Tuti menü